‘L’art en l’espai públic’

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

ARTICLES

'L'art en l'espai públic'

Kunstank va presentar el seu primer contenidor teòric per pensar l’art al voltant de l’espai amb una taula rodona i un col·loqui sota el títol L’art en l’espai públic, en el marc del projecte artístic Orígens. L’acte va tenir lloc el 17 de novembre a la Casa Masover del Vilar de la Cortinada.
Els protagonistes i convidats de la taula rodona van ser el comissari i crític d’art Henry Périer, que ha acompanyat Andorra en l’aventura veneciana en la participació a la Biennal; l’arquitecte Enric Dilmé, autor de la reforma de Casa Masover i d’altres edificis públics, gran coneixedor del patrimoni; l’artista visual Joan Xandri; i l’arquitecte i fotògraf Miquel Mercè, amb una gran inquietud artística que recentment va fer una intervenció en el paisatge, que va participar com a moderador.
La trobada va ser tot un èxit quant a la intervenció del públic. Algunes de les reflexions més interessants que es van posar sobre la taula van ser la necessitat de col·laboració i treball en equip entre arquitectes, urbanistes, paisatgistes i artistes per a la intervenció de l’espai públic; el rebuig a la imposició d’una escultura pública “de rotonda” en què el ciutadà no pot gaudir l’experiència de l’art; i la manca de criteri i l’arbitrarietat dels poders públics en el disseny dels espais urbans i la selecció d’obra pública.

L’art en l’espai públic

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.