L’art en l’espai públic

L’art en l’espai públic

Kunstank va presentar el seu primer contenidor teòric per pensar l’art al voltant de l’espai amb una taula rodona i un col·loqui sota el títol L’art en l’espai públic, en el marc del projecte artístic Orígens. L’acte va tenir lloc el 17 de novembre a la Casa Masover del Vilar de la Cortinada.
Els protagonistes i convidats de la taula rodona van ser el comissari i crític d’art Henry Périer, que ha acompanyat Andorra en l’aventura veneciana en la participació a la Biennal; l’arquitecte Enric Dilmé, autor de la reforma de Casa Masover i d’altres edificis públics, gran coneixedor del patrimoni; l’artista visual Joan Xandri; i l’arquitecte i fotògraf Miquel Mercè, amb una gran inquietud artística que recentment va fer una intervenció en el paisatge, que va participar com a moderador.

La trobada va ser tot un èxit quant a la intervenció del públic. Algunes de les reflexions més interessants que es van posar sobre la taula van ser la necessitat de col·laboració i treball en equip entre arquitectes, urbanistes, paisatgistes i artistes per a la intervenció de l’espai públic; el rebuig a la imposició d’una escultura pública “de rotonda” en què el ciutadà no pot gaudir l’experiència de l’art; i la manca de criteri i l’arbitrarietat dels poders públics en el disseny dels espais urbans i la selecció d’obra pública.

Anterior Retrobar Loste
Següent Chiharu Shiota

Comments are closed.