Chiharu Shiota

Chiharu Shiota

La Fundació Sorigué prorroga fins al 31 de juliol l’exposició titulada In the begining was… de la japonesa Chiharu Shiota. L’artista presenta Over the Continents, una instal·lació per a la que Shiota va demanar la participació de la gent amb l’aportació de sabates usades. Aquestes havien d’anar acompanyades d’una nota anònima que expliqués la importància que havien tingut o les vivències que evocaven. La mostra que es va inaugurar el 9 d’octubre a Lleida ja ha rebut 9.000 persones en cinc mesos.

“Les sabates buides són com a illes perdudes que podrien tenir les seves pròpies vides. Les sabates caminen i viatgen: són algunes de les nostres possessions més íntimes. Envelleixen igual que els seus amos; semblen tenir les seves pròpies vides i conèixer tots els secrets dels qui els han portat”, diu l’artista.

L’espectacularitat de les seves instal·lacions que ratllen l’escenografia, transporten l’espectador a un món màgic i sensible de fils entrecreuats que s’aguanten en fràgils equilibris. La incorporació d’objectes quotidians que en molts casos reflecteixen el pas del temps donen vida pròpia a aquestes abstraccions creades en l’espai. Tot i que Shiota (Osaka, 1972) és reconeguda internacionalment per les instal·lacions i les pròrrogues, la representació de Japó en la passada Biennal de Venècia amb The key in the hand ha atret de nou totes les mirades.

Però Over the Continents és només una part de la magnífica exposició que també presenta una instal·lació original creada expressament per al soterrani de la sala, en què l’espectador camina per una gruta de 440 metres envoltat d’una trama de fil negre amb pedres en suspensió. Un treball fotogràfic anterior i un video completen la mostra que també inclou uns llenços amb fil cosit.

Anterior L'art en l'espai públic
Següent Una altra mirada és possible

Comments are closed.